Monday 27 December 2010

Apomechanes | nonlinear computational design strategies

Η ahylo lab σας προσκαλεί στην έκθεση apomechanes -nonlinear computational design strategies που θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) από τις 10 εώς τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα πρωτότυπα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των
εργαστηρίων αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes 2009 και 2010.
Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης θα διατίθεται αποκλείστικα το βιβλίο apomechanes-nonlinear computational design strategies (εκδόσεις asprimera) που παρουσιάζει όλα τα έργα που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κατα τη διάρκεια των παραπάνω εργαστηρίων, εμπλουτισμένα και υποστηριζόμενα απο έργα και θεωρητικά άρθρα των Karl Chu, Carla Leitão, Kokkugia και Ahylo, τα οποία διερευνούν τον υπολογιστικό σχεδιασμό και τα πεδία εφαρμογής του.

Το apomechanes είναι ένα διεθνές εντατικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης μέσω υπολογιστή, που διοργανώνεται από την ahylo lab κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην προώθηση τεχνικών και εννοιών των αλγοριθμικών διεργασιών, ως μέσο για το σχεδιασμό και την κατασκευή.Το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σύνθεσης apomechanes τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, και είναι μια συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων και designers που λειτουργεί σε παράλληλο επίπεδο με άλλα παρόμοια εργαστήρια που διοργανώνονται διεθνώς, εισάγοντας την Αθήνα στον αρχιτεκτονικό διάλογο για τα νέα μέσα σχεδιασμού και παραγωγής.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης www.mcf.gr , ενώ για πληροφορίες σχετικά με το apomechanes μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.apomechanes.com.

apomechanes -nonlinear computational design strategies
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206)
Εγκαίνια : 10/01/11 στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης : 10/01/11 - 31/01/11
Ώρες λειτουργίας :Καθημερινά 18.00 - 22.00
Είσοδος ελεύθερη

No comments: