Friday 18 January 2008

Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής

Τον Οκτώβριο του 2008 η πόλη της Ξάνθης και μαζί της ολόκληρη η Ελλάδα υποδέχεται για τέταρτη φορά τη διοργάνωση ενός σημαντικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού θεσμού: Την 4η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής, που από το 2002 και κάθε δυο χρόνια φιλοξενείται στη χώρα μας.

Η παγκόσμια αυτή έκθεση παιδικής ζωγραφικής, στην οποία μέχρι σήμερα συμμετείχαν περισσότερα από 350.000 παιδιά από συνολικά 140 χώρες, είναι μια αξιόλογη συλλογική προσπάθεια με φορέα διοργάνωσης την Ακαδημία Παιδικής Τέχνης. Η συγκομιδή των μέχρι σήμερα διοργανώσεων της Biennale αριθμεί πολλές δεκάδες εκατοντάδες έργων προϊόν της αστείρευτης δημιουργικής παιδικής φαντασίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Ακαδημία εκτός από τη Biennale έχει θεσμοθετήσει με μεγάλη επιτυχία και έναν άλλο διεθνή διαγωνισμό τις "Γέφυρες Αγάπης", που αφορά την κατασκευή κούκλας και τη συγγραφή παραμυθιού από τα παιδιά του κόσμου.

Αυτόν το ξεχωριστό κόσμο των παιδιών, όπως παρουσιάζεται μέσα από τις δημιουργίες τους, προσπαθεί να στεγάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα Μουσείο Παιδικής Τέχνης η πρόεδρος της Ακαδημίας, η ζωγράφος και μέλος της UNESCO Λίτα Μαυρογένη.

πηγή: http://news.pathfinder.gr/culture/news/451500.html

No comments: