Tuesday 11 September 2007

Ήρθαν τα νέα iPods!


Τελικά η Apple δεν απογοήτευσε τους φανατικούς της φίλους: στο προγραμματισμένο event που έγινε δύο μέρες πριν ανανέωσε ριζικά ολόκληρη τη σειρά των προϊόντων που την κρατάνε στην πρώτη γραμμή, των iPods.

Συγκεκριμένα, ο Steve Jobs στην παρουσίασή του ανακοίνωσε καταρχήν τη νέα σειρά iPod shuffle, που δεν διαφέρουν πολύ από τα προηγούμενα παρά μόνο στα χρώματα και στην τιμή, που πλέον είναι στα 79 δολλάρια.

Το κλασικό iPod αντικαταστάθηκε με το νέο iPod Classic, το οποίο είναι πολύ λεπτότερο από τον προκάτοχό του, ενώ πλέον διαθέτει μεταλλικό περίβλημα. Διατίθεται σε δύο μοντέλα, 80Gb και 160Gb, στα 249 και 349 δολλάρια αντίστοιχα.

Το νέο iPod nano υπέστη ριζική αλλαγή στην εμφάνισή του: το παλιό λεπτό nano έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα νέο, μικρότερο, που διαθέτει οθόνη 2''.

Για πρώτη φορά οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν video στο nano τους, που είναι διαθέσιμα για 149 δολλάρια στα 4Gb και 199 δολλάρια στα 8Gb.

Για το τέλος ο Jobs κράτησε ένα νέο προϊόν που έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά των iPods: το νέο iPod touch. Όπως είναι προφανές, πρόκειται για ένα νέο iPod που βασίζεται στις τεχνολογίες αφής που χρησιμοποιεί και το iPhone, με το οποίο μοιάζει πολύ εξωτερικά. Εκτός από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, το νέο iPod touch διαθέτει wi-fi και μπορεί να τρέξει Safari, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί το Internet για πρώτη φορά μέσα από ένα mp3 player. Το iPod touch έρχεται σε δύο εκδόσεις, 8Gb για 299$ kai 16Gb για 399$.

Όλα τα νέα iPods διαθέτουν ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης και χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το εντυπωσιακό Cover Flow για την πλοήγηση στη μουσική σας, ενώ είναι ήδη διαθέσιμα στα Apple Stores της Αμερικής και σύντομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

No comments: