Monday 27 December 2010

Apomechanes | nonlinear computational design strategies

Η ahylo lab σας προσκαλεί στην έκθεση apomechanes -nonlinear computational design strategies που θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) από τις 10 εώς τις 31 Ιανουαρίου 2011.

4η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού

Μετά απο τρείς εκθέσεις εφαρμοσμένης δημιουργικότητας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Γραμματείας Βιομηχανικού Σχεδιασμού η ομάδα «28+...», εμπλουτισμένη με νέα μέλη, παρουσιάζει την εξέλιξη της δουλειάς της και τους νεώτερους πειραματισμούς της.

Sunday 26 December 2010

SAN ROCCO

Το SAN ROCCO είναι ένα ιταλικό περιοδικό για την αρχιτεκτονική.Κυκλοφορεί στα αγγλικά.

Το πλάνο κυκλοφορίας του είναι πενταετούς διάρκειας (2010-2015) και δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσουν πάνω από 20 τεύχη στο διάστημα αυτό.Τα τεύχη θα είναι θεματικά και οι ενότητες έχουν ήδη δημοσιευτεί.Λεπτομέρειες εδώ.
Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος με θέμα "Ιnnocence" (Αθωότητα) και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει το δεύτερο με θέμα "Islands"(Νησιά).

Sunday 19 December 2010

LightTape®

Η φωτοταινία LightTape χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη τεχνολογία της Electro-LuminX, Electroluminescence (EL).

Αποτελείται απο δύο αγώγιμες πλάκες ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται φώσφορος.Καλύπτεται απο ένα ειδικό προστατευτικό φίλμ πλαστικοποίησης το οποίο προεξέχει στα πλαϊνά της φωτιζόμενης επιφάνειας.Όταν το εναλλασσόμενο ρεύμα διαπερνάει τους αγωγούς και έρχεται σε επαφή με το φώσφορο, τα ηλεκτρόνια απελευθερώνουν την ενέργεια τους σαν φωτόνια διαχέοντας φως.

Saturday 18 December 2010

Art & Architecture 2010 - 2011


Με αφορμή την κήρυξη από την UNESCO του έτους 2010-2011 ως έτος της «Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσογείου», το Πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη έκθεση Art & Architecture με την συμμετοχή γνωστών, αλλά και νέων εικαστικών και αρχιτεκτόνων.

Thursday 16 December 2010

Chairoma



Δημιουργοί: Can Pekdemir,Baris Ari, Can Buyukberber, Gokhan Ciftci, Aykut Durmayaz και Gokhan Emir.

Wednesday 15 December 2010

Δημήτρης Πικιώνης | Έκθεση





Μουσείο Μπενάκη | Κτiριο οδού Πειραιώς
Διάρκεια έκθεσης : 15/12/2010 έως 13/03/2011

Ωράριο λειτουργίας : Τετ, Πέμ, Κυρ 10:00-18:00
Παρ, Σάβ 10:00-22:00

Περισσότερα εδώ

Monday 13 December 2010

Buff Diss | Tape art



Ο Buff Diss δημιουργεί graffiti με μονωτική ταινία.
Επιλέγει κατα κύριο λόγο εγκαταλελειμένα κτίρια και δημόσιους χώρους και αναπτύσσει έναν δημιουργικό διάλογο μαζί τους.
Τα έργα του εντάσσονται απόλυτα στο εκάστοτε περιβάλλον και πολλά απο αυτά εμπεριέχουν μηνύματα και μεταφορές που ξεφεύγουν από την επιφάνεια.

Εδώ μπορείτε να δείτε έργα του
[ Ιδιαίτερη μνεία στο σετ Dido & Aeneas ]

soundtrack

Thursday 9 December 2010

Building Green Expo 2010


H 3η διεθνής επαγγελματική έκθεση Building Green Εxpo , για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο και τον αστικό χώρο ,πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2010 στον εκθεσιακό χώρο Expo Athens στην Ανθούσα.

Wednesday 8 December 2010

ShapeShift

To Shapeshift είναι ένα πειραματικό project που διερευνά τις δυνατότητες εφαρμογής των ηλεκτροενεργών πολυμερών στην αρχιτεκτονική κλίμακα.

Μανώλης Μπαμπούσης / Σκελετοί

Ατομική, αναδρομικού χαρακτήρα έκθεση του Μανώλη Μπαμπούση, καλλιτέχνη γνωστού για την ιδιαίτερη προσέγγισή του στη σύγχρονη φωτογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 φωτογραφικές εικόνες και 2 βιντεοπροβολές φωτογραφιών, οι οποίες αναφέρονται στη συνολική διαδρομή του καλλιτέχνη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον πυρήνα του έργου του από το 2003 έως σήμερα.

Tuesday 7 December 2010

| Staging Space |

Το βιβλίο Staging Space: Scenic Interiors and Spatial Experiences, των εκδόσεων Gestalten παρουσιάζει μια εκτενή συλλογή έργων στα οποία εικόνες και χώρος συγχωνεύονται αρμονικά σε μια εννιαία αφηγηματική οντότητα.

Monday 6 December 2010

Athens | The Little Great City

Ένα sequel του Addio Citta για την Αθήνα.

Thursday 2 December 2010

Γιάννης Κουνέλλης | Έκθεση

Η γκαλερί Bernier / Eliades παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη. Σε αυτή την έκθεση, την πρώτη ατομική που πραγματοποιεί ο καλλιτέχνης στην Ελλάδα ύστερα από 16 χρόνια, θα παρουσιάσει μία καινούργια ενότητα έργων.

Wednesday 1 December 2010

Hackitectura | Αθήνα

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει από την 1η Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2011 το έργο "Χαρτογραφώντας τα κοινά αγαθά, Αθήνα" της ομάδας Hackitectura από την Ισπανία, στο πλαίσιο της σειράς ΕΜΣΤ Νέες Παραγωγές 2010.

"Rooms 2010"

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει στο ξενοδοχείο “St George Lycabettus” στο Κολωνάκι, για ενδέκατη φορά απο το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS 2010”.
25 επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί & θεωρητικοί τέχνης, θεατρολόγοι και αρχιτέκτονες, επιλέγουν από ένα πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που θα παρουσιασθούν στα δωμάτια ενός ορόφου του ξενοδοχείου.
Συμμετέχουν 30 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και θα παρουσιασθούν ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές-ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performances, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα.

Back to you..