Saturday 30 January 2010

Concrete cloth

Tο concrete cloth,το νέο προϊόν της βρετανικής εταιρείας Concrete Canvas.

Πρόκειται για ένα εύκαμπτο και μαλακό ύφασμα εμποτισμένο με τσιμέντο,που όταν βραχεί μετατρέπεται σε ένα σκληρό και λεπτό στρώμα τσιμέντου.

Δημιουργήθηκε το 2006,για την κατασκευή των βραβευμένων στρατιωτικών καταφυγίων concete canvas shelters."Κτίρια σε τσάντα" όπως χαρακτηρίστηκαν.Η κατασκευή τους διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες και απαιτεί το συγκεκριμένο υλικό,αέρα,νερό και ..2άτομα.Είναι έτοιμη για χρήση σε περίπου 24 ώρες (προκειμένου να στεγνώσει το υλικό) και έχει 10ετή διάρκεια ζωής.
Δείτε εδώ σχετικό βίντεο concrete canvas shelters

Περισσότερα για το concrete cloth εδώ concrete cloth-design applications

Ένα πρωτοποριακό υλικό που προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές εφαρμογές.
Οι φανς του τσιμέντου θα το λατρέψουν.

www.concretecanvas.co.uk

Friday 29 January 2010

Apple Greece

Η Αpple πρόσφατα δημιούργησε ιστοσελίδα στην ελληνική γλώσσα.

Οι σελίδες που περιέχει είναι πλήρως εξελληνισμένες και οι πληροφορίες που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται αφορούν σε: iMac,iPod+iTunes,iPhone,Λήψεις,Υποστήριξη και Σημεία Πώλησης.

Ορισμένοι σύνδεσμοι εξακολουθούν να παραπέμπουν σε αγγλικές ιστοσελίδες.(κυρίως στο τμήμα της υποστήριξης)


Περισσότερα εδω www.apple.com/gr/



Thursday 28 January 2010

iPad / Apple Tablet

Η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Apple Tablet έλαβε τέλος… και το όνομα αυτού: iPad.

Το iPad είναι η πρόταση της Apple στην κατηγορία των Tablet. Δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσσα στο iPhone/iPod Touch και στο MacBook προσφέρωντας συγκεκριμένες λειτουργίες των 2 προιόντων με πιο εύχρηστο τρόπο.

Οι λειτουργίες αυτές, όπως τις ανέφερε ο Steve Jobs στην παρουσίαση του keynote, είναι:

“Browsing the web. Doing email. Enjoying and sharing pics. Watching videos. Enjoying music. Playing games. Reading ebooks“.

Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες στο iphonehellas.

Wednesday 27 January 2010

The 3rd & the 7th

The Third & The Seventh from Alex Roman on Vimeo.


Ένα βίντεο αφιερωμένο στη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική.

Ο παραγωγός του Alex Roman,επιχειρεί να προβάλλει και να αναδείξει τη μία τέχνη μέσα από την άλλη.

Το αποτέλεσμα είναι τέχνη και μόνο τέχνη.

Απολαύστε το! (fullscreen)


Sunday 17 January 2010

Design Walk 2010

Το Design Walk για τέταρτη συνεχή χρονιά δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στο κέντρο της Αθήνας και στα graphic design studios της περιοχής.

Φέτος το Design Walk έχει τη μορφή ενιαίας έκθεσης και καλεί τον θεατή να πάρει μέρος σε μια αφήγηση που σχολιάζει τη δημιουργική διαδικασία.
Τα 13 graphic design studios που συμμετέχουν δουλεύουν στο πλαίσιο συγκεκριμένου brief. Για πρώτη φορά την έκθεση επιμελείται η ομάδα curators double decker που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

13 αντιθέσεις αποτελούν τα θέματα - τίτλους των επιμέρους εκθέσεων των γραφείων:
Θόρυβος-Σιωπή, Άσχημο-Όμορφο, Thin-Bold, Λέξεις-Εικόνα, Συμβολικό-Κυριολεξία, Αυθεντικό-Αντιγραφή, Κενό-Γεμάτο, Οριζόντιο-Κάθετο, Θετικό-Αρνητικό,Ενδιαφέρον-Βαρετό, Αναρχία-Τάξη, Ψηφιακό-Αναλογικό, Πρώτο πλάνο-Φόντο.

Συμμετέχουν οι: 3 in a Box, Bios, The Design Shop, Designpark, G, Geometry, I am Design etc.,Indyvisuals, Mums Design, π6, Poor Designers, Sereal Designers, The Switch Place Identity.

5 - 6 - 7 Φεβρουαρίου 2010
Παρασκευή 18:00–22:00
Σάββατο & Κυριακή 12:00–19:00

Περισσότερα εδώ www.designwalk.gr

Wednesday 13 January 2010

Έκθεση Αλ.Τομπάζη

Από χθές και έως τις 30 Ιανουαρίου, η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα εικαστική δουλειά του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.
Εκτίθενται γκουάς σε χειροποίητα χαρτιά, κολλάζ, γλυπτά και φωτογραφίες. Πρόκειται για μια πτυχή της δουλειάς του λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό που αναδεικνύει την ιδιαίτερη οπτική του αρχιτέκτονα.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Κατερίνα Κοσκινά: «... μέσα από μια ενότητα παράλληλης με τη δουλειά του εικαστικής δραστηριότητας αποκαλύπτει τα θέματα και τα στοιχεία στα οποία εστιάζει την προσοχή του σε επίπεδο αισθητικής και ενδιαφέροντος, αλλά και τον τρόπο που ο ίδιος «μεταφράζει» σε επίπεδα, φόρμες και δομές αντικείμενα, εικόνες και τοπία, υπογραμμίζοντας την «εσωτερική» λογική και την οργάνωσή τους. Στρέφεται στον περιβάλλοντα χώρο και την καθημερινότητα, επιλέγοντας να απομονώσει ή να ανασυνθέσει στοιχεία, τονίζοντας την ομορφιά του τυχαίου και την επιλεκτικότητα του ματιού (φωτογραφίες) και προτείνοντας διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης των εκ πρώτης όψεως αδιάφορων και ασήμαντων καλλιτεχνικά υλικών και θεμάτων (ζωγραφική, κολλάζ και γλυπτά). Αυτά εκτιθέμενα αποκτούν ένα άλλο βάρος και μια άλλη σημασία, κρατώντας όμως πάντα ένα μυστικό, αφού δεν αποκαλύπτουν ποτέ ολοσχερώς τη πραγματική τους φύση»



Monday 11 January 2010

dEUS - The Architect



Έτσι για να αρχίσει η χρονιά δυναμικά!