Tuesday 29 December 2009

"Γη-Ίχνη"

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει από τις 19 Δεκεμβρίου τη δεύτερη έκθεση του κύκλου «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και ο άνθρωπος», που εγκαινιάστηκε πέρυσι με την έκθεση «Νερό-Ρεύματα».

Η έκθεση περιλαμβάνει 100 έργα 25 καλλιτεχνών από 19 χώρες και χωρίζεται σε δυο ενότητες.

- Στη μια περιλαμβάνονται έργα των 12 φωτογράφων που επιλέχτηκαν για την τελική φάση του Βραβείου Pictet.

- Στην άλλη ενότητα της έκθεσης, παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται έργα 13 Ελλήνων και ξένων δημιουργών, οι οποίοι «συνδιαλέγονται», ο καθένας μέσα από το δικό του προσωπικό και ιδιαίτερο ύφος, με τους φωτογράφους του βραβείου Pictet επάνω στο θέμα της «Γης».
Η έκθεση διοργανώνεται από το ΜΦΘ σε συνεργασία με την ελβετική τράπεζα Pictet και την Candlestar (Λονδίνο), φορέα υλοποίησης του Βραβείου Pictet.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

(Αποθήκη A, Λιμάνι, 54110 Θεσσαλονίκη)

Διάρκεια έκθεσης:19/12/2009-28/02/2010

πηγή elculture

Friday 18 December 2009

PhotoPay 1


Τριάντα φωτογράφοι, μέλη της STEREOSIS FWD έρχονται να μας υπενθυμίσουν πόσο προσιτή είναι η τέχνη της φωτογραφίας.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 από τις 20:00 και μετά, στο γνωστό χώρο της Stereosis (Ζεύξιδος 3).
Άλλη μία ευκαιρία για παρτάκι στην Stereosis…

Friday 11 December 2009

Poster4tomorrow 2009-αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού αφίσας "Poster4tomorrow" με θέμα την προτροπή του κόσμου να χρησιμοποιήσει την ελευθερία της έκφρασής ώστε να αλλάξει τα απολυταρχικά καθεστώτα.

Η λίστα των νικητών περιλαμβάνει 100 αφίσες χωρίς 1η,2η ή 3η δίακριση και χρηματικά έπαθλα.Ανάμεσα στους νικητές και μια ελληνική συμμετοχή.

Οι νικητήριες αφίσες θα εκτίθενται σε εκθέσεις ανά τον κόσμο και θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Περισσότερα εδώ www.poster4tomorrow.org

SaUcier +PERrotte Architectes

Ο Gilles Saucier και ο Andre' Perrotte είναι ένα αρχιτεκτονικό δίδυμο από την Αυστραλία,ιδρυτές της αρχιτεκτονικής ομάδας Saucier+Perotte Architectes που εδρεύει στο Μόντρεαλ.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1988 και έκτοτε έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση μέσα από τα έργα τους.Αντιπροσώπευσαν τον Καναδά στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2004 και έχουν τιμηθεί με αρκετά βραβεία κατα τη διάρκεια της καριέρας τους.

Ωραία αισθητική τόσο στις δουλειές τους όσο και στην ιστοσελίδα τους.
Για του λόγου τ'αληθές..www.saucierperrotte.com

The Archive-"Yπερ-επιφάνειες"

Το τρίτο αρχιτεκτονικό γεγονός που φιλοξενείται στο χώρο του The Archive στη Θεσσαλονίκη,ξεναγεί το κοινό στον ανεξάντλητο κόσμο των υπερ-επιφανειών.

Πρόκειται για συνθέσεις που προκύπτουν από την πτύχωση και τον μετασχηματισμό μιας ενιαίας επιφάνειας από χαρτί ή άλλο εύκαμπτο υλικό.

Η αφορμή δίνεται από το ερευνητικό έργο του εργαστηρίου ειδικής σύνθεσης "υπερ-επιφάνειες" που διδάσκει η αρχιτέκτων Σοφία Βυζοβίτη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η πειραματική αυτή μέθοδος παραγωγής επιφανειών βρίσκει πεδίο εφαρμογής στην αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό προϊόντων και ενδυμάτων.

Στο The Archive θα παρουσιαστεί εγκατάσταση που συνδιαλέγεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου. Η εγκατάσταση που επιμελείται και σχεδιάζει η Σοφία Βυζοβίτη περιλαμβάνει ένα τρισδιάστατο χάρτινο πέτασμα που τοποθετείται ως οπτικό φίλτρο στην πρόσοψη και το οπτικό αφήγημα της κατασκευής του, που προβάλλεται στο εσωτερικό. Επίσης περιλαμβάνει δείγματα από το αρχείο των πρωτοτύπων που έχουν παραχθεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο και στο ακαδημαϊκό εργαστήριο τα τελευταία χρόνια καθώς και το ιστολόγιο του εργαστηρίου http://supersurfaces-supersurfaces.blogspot.com.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 11 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσουν αφορμή για μια ακόμα δημιουργική συνάντηση των μελών του The Archive. Η εταιρεία Carteco, εμπνευστής του πρωτότυπου αυτού χώρου, δεσμεύεται να ανανεώνει τακτικά αυτό το ραντεβού, με τη φιλοξενία αρχιτεκτονικών γεγονότων που αξίζουν την προσοχή μας.

www.thearchive.gr

πηγή emea.gr