Saturday 30 August 2008

ASUS Eee Pc 900

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του μικρού notebook της Asus.Μικρό αλλά θαυματουργό θα έλεγα. Διαθέτει σχεδόν τα πάντα που χρειάζονται για να έχετε τις ευκολίες που παρέχει ένα Pc όπου εσείς θέλετε να είστε.Εξοπλισμένο με επεξεργαστή της Intel χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος (για οικολόγους λοιπόν), οθόνη 8,9 ιντσών, web cam, ενσύρματη & ασύρματη δικτύωση (WiFi) , 1GB μνήμη , 3x usb 2,0 ακόμα και έξοδο σήματος VGA δεν θα σας λείψει τίποτα. Σαφώς για να επιτύχουν το μικρό μέγεθος αφαίρεσαν το cd/dvd rom,αλλά (προσωπική μου γνώμη) δεν είναι και τόσο τρομερό μιας και σχεδόν όλοι ανταλλάσουμε αρχεία μέσω emails ή με usb sticks (στικάκια). Η μπαταρία του κρατάει 3 ωρίτσες,αρκετές θα έλεγα αλλά και παραπάνω να κρατούσε θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Κάτι που θα προβληματήσει πολλούς είναι και ο μικρός σκληρός δίσκος της πιό φθηνής έκδοσης (16GB). Όμως μιάς και ο δίσκος αυτός είναι νέας γενιάς (χωρίς κινούμενα μέρη) δεν θα έχετε πρόβλημα στη περίπτωση μικρής πτώσης να "χτυπήσει δίσκο" και να χάσετε τα δεδομένα σας.
Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, όπως αντί των Windows XP Home Edition μπορείτε να το πάρετε με λειτουργικό Linux το οποίο κοστίζει λιγότερο.

Πόσο κοστίζει λοιπόν; 329 ευρώ (Πλαίσιο,MediaMarkt).

Friday 29 August 2008

Διαγωνισμός σχεδιασμού Andreu World

Στην 8η έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Andreu World ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός καρέκλας ή τραπεζιού απο ξύλο.
(Μπορεί να γίνει χρήση και άλλων υλικών μόνο ως συμπληρωματικών.)

Απευθύνεται σε φοιτητές και designers κάθε ηλικίας.

Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο συνοδεύονται απο χρηματικά έπαθλα.(4.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα)

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών:15 Σεπτεμβρίου,2008

Περισσότερα για το διαγωνισμό στο http://www.andreuworld.com/concurso2008/concurso2008.html

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη διαμόρφωση της Εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας

Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα την Ανάδειξη και Αναβάθμιση της Εισόδου της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Σόλωνα Ξενόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής και Καθηγητή ΕΜΠ, Παρασκευή Μπαμπάλου - Νουκάκη, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ, Βούλα Μποζινέκη - Διδώνη, Αρχιτέκτονα, εκπρόσωπο του ΕΟΤ και την κ. Τατιάνα Ζήση, Αρχιτέκτονα, εκπρόσωπο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και γραμματέα της Επιτροπής την κ. Ε. Χατζηκωνσταντίνου, Υπ. διδ. ΕΜΠ, που λειτούργησε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος μεταξύ Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ και ΕΜΠ, συνεδρίασε στις 1, 4, 15 και 21 Ιουλίου 2008 και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αποφάσισε την κατάταξη των βραβευθέντων προτάσεων με την εξής σειρά:

Α΄ Βραβείο - η συμμετοχή με αριθμό 96391
1. Κριμίζη Σοφία, Φοιτήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, τελειόφοιτη
2. Κυριάκος Κυριάκου, Φοιτητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, τελειόφοιτος

Β΄ Βραβείο - η συμμετοχή με αριθμό 51194
1. Νικολούτσου Βασιλική, Φοιτήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, 4ο έτος σπουδών
2. Οικονομοπούλου - Παρασκευοπούλου Ισαβέλλα - Ινές, Φοιτήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, 4ο έτος σπουδών

Γ΄ Βραβείο - η συμμετοχή με αριθμό 16848
1. Λισγάρα Ιωάννα, Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, 3ο έτος σπουδών
2. Μουδάτσου Θεοδώρα- Μαρία, Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, 3ο έτος σπουδών
3. Παπαδή Αναστασία, Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, 5ο έτος σπουδών
4. Λέκκας Γιώργος, Φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, 4ο έτος σπουδών
5. Μπότης Μάριος, Φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, 4ο έτος σπουδών

Ως ισότιμοι έπαινοι επιλέχθηκαν οι:

Συμμετοχή 01093
1. Μελαδάκη Ελένη, Φοιτήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, 5ο έτος σπουδών
2. Χόνδος Χρήστος, Φοιτητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, 5ο έτος σπουδών

Συμμετοχή 55555
1. Κοτσιώρης Βαγγέλης, Φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης, τελειόφοιτος
2. Αλκμήνη Πετράκη, Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης, 5ο έτος σπουδών

Συμμετοχή 22884
1. Χαλδέζου Σωτηρία, Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης, 5ο έτος σπουδών

Wednesday 27 August 2008

Με μουσική υπόκρουση...

Τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.Οι περισσότεροι από εμάς επιστρέψαμε ξανά στα "θρανία" και το πιο πιθανό μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή. Σκεπτόμενος ότι ακόμα κάποιοι από εμάς εχούμε τις μουσικές του καλοκαιριού στα αυτιά μας αποφάσισα να "ντύσω" το A+D Blog με κάποιες από αυτές. Ελπίζω να σας αρέσει.

Autocad 2009 - Περιγραφή νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων

Στο AutoCAD® 2009 η Autodesk πραγματοποιεί την υπέρβαση στην τροποποίηση του περιβάλλοντος εργασίας με στόχο την συνολική αύξηση της παραγωγικότητας και την μείωση των κινήσεων, που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι χρήστες πρόσβαση σε μία εντολή.
Τόσο σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας είχαν να σημειωθούν από την έκδοση 11, όταν το AutoCAD για πρώτη φορά φόρεσε την Windows ενδυμασία του!
Οι παλιοί χρήστες, στην αρχή, ίσως αιφνιδιαστούν με αυτές τις αλλαγές… Όμως, όταν εργαστούν λίγο στο νέο περιβάλλον του προγράμματος και το συνηθίσουν, θα διαπιστώσουν ότι οι διάφορες εντολές είναι περισσότερο λειτουργικά ομαδοποιημένες, πράγμα το οποίο τους επιτρέπει να σχεδιάζουν ταχύτερα. Εξ’ άλλου, οποιαδήποτε στιγμή, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, μπορούν να επαναφέρουν το παλιό περιβάλλον εργασίας, χωρίς να στερηθούν τις νέες δυνατότητες. Είναι θέμα συνήθειας και φυσικά εξάσκησης.
Κατά τα άλλα, πιστεύουμε ότι το AutoCAD 2009 θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την νέα παλέτα διαχείρισης των στρώσεων (layers), την δυνατότητα καταγραφής των ενεργειών σας (action recorder), την ευκολία δημιουργίας παρουσιάσεων και της αρτιότητας των νέων εργαλείων πλοήγησης.

Το AutoCAD 2009 με μια ματιά – Νέες δυνατότητες και βελτιώσεις


• Ανασχεδιασμός του User Interface, έτσι ώστε η σχεδίαση να γίνεται ταχύτερα και ανετότερα. Με μία απλή επιλογή ο χρήστης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το παλιό User Interface.
• Menu Browser: Γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες επιλογής εντολών και εγγράφων.
• Quick Access Toolbar: Γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες New, Open, Save, Plot, Undo, Redo.
• Ribbon: Η μετεξέλιξη του Dashboard, γρήγορη πρόσβαση σε ομάδες λειτουργιών, ανάλογα με το είδος της σχεδίασης (2D ή 3D).
• Βελτιωμένο Status Bar: προσθήκη “διακοπτών” και νέων εικονιδίων – λειτουργιών.
• Quick Properties: Γρήγορος ορισμός ιδιοτήτων αντικειμένων, κατ’ επιλογή εμφάνιση των ιδιοτήτων που θέλετε να αλλάζουν, ανάλογα με το είδος του αντικειμένου.
• Quick View Layouts: Γρήγορη εποπτεία και επιλογή layout του τρέχοντος σχεδίου
• Quick View Drawings: Γρήγορη εποπτεία και επιλογή σχεδίων που έχετε ανοίξει. Άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε layout αυτών των σχεδίων.
• Βελτιωμένα Tooltips, ακόμη και με περιεχόμενο γραφικών.
• Action Recorder: Δημιουργία μακρο-εντολών, χωρίς την χρήση προγραμματισμού.
• Βελτιώσεις στο πλαίσιο διαλόγου διαχείρισης των layers και δυνατότητα να διατηρείται ανοιχτό, όση ώρα χρησιμοποιείτε άλλες εντολές. Άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο σχέδιό σας.
• Εισαγωγή, εξαγωγή και προσάρτηση (Xref) αρχείων Microstation V7 DGN.
• Υποστήριξη του προτύπου DWFx των Windows Vista.
• Δυνατότητα Zoom, Pan την χρήση της εντολής Array.
• Βελτιωμένες λειτουργίες Find και Replace, για εύρεση και αντικατάσταση κειμένου.
• ShowMotion, δημιουργία, εποπτεία και κινηματογραφική εναλλαγή μεταξύ των όψεων (Views) του τρέχοντος σχεδίου. Δυνατότητα καταγραφής της πλοήγησης στο μοντέλο σας, με την βοήθεια του mouse.
•Βελτιωμένος φωτισμός και επιλογή γεωγραφικής θέσης για τον ακριβέστερο φωτορεαλισμό των μοντέλων σας.
• Σύγχρονα και ευέλικτα εργαλεία πλοήγησης: 3D ViewCube, SteeringWheel.
• Ταχύτερη εγκατάσταση του προγράμματος, ευκολίες στο έργο του CAD Manager

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή PC Magazine

Sunday 24 August 2008

Αρχιτεκτονική ξενάγηση

Το guiding-architects είναι ένα δίκτυο που προσφέρει αρχιτεκτονική ξενάγηση και τα μέλη του είναι ανεξάρτητες εταιρείες.

Τις περιηγήσεις συνοδεύουν "ξεναγοί" με επαγγελματικό αρχιτεκτονικό υπόβαθρο(αρχιτέκτονες,ιστορικοί και δημοσιογράφοι της αρχιτεκτονικής) που ζούν στο μέρος.

Σύγχρονα αρχιτεκτονικά γεγονότα,αρχιτεκτονικό και αστικό περιβάλλον,κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο μεταξύ άλλων παρουσιάζονται με διασκεδαστικό και πλήρως ενημερωτικό τρόπο.
Πέρα απ'την οργάνωση και την ξενάγηση μπορούν να προσφέρουν κρατήσεις και συστάσεις για εστιατόρια,καφέ και ξενοδοχεία.

Προς το παρόν το δίκτυο των Guiding Architects καλύπτει αρκετές πόλεις της Ευρώπης,της Ρωσίας και το Ντουμπάι.

Περισσότερα εδώ http://www.guiding-architects.net/

Friday 22 August 2008

No Borders(Just N.E.W.S*),Θεσσαλονίκη

Εικοσι δύο Σχολές Καλών Τεχνών σε ισάριθμες ευρωπαικές χώρες συναντιούνται μέσα από τα έργα 29 αποφοίτων τους.Καταργούν τα σύνορα και επιβεβαιώνουν την κοινή -αν και με πολλά "ιδιώματα"- γλώσσα της τέχνης μέσα από την έκθεση No Borders(Just N.E.W.S*),που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Τέχνης(AICA),και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης των Βρυξελλών.

Σκοπός της έκθεσης No Borders(Just N.E.W.S*),σε ελεύθερη απόδοση "Όχι σύνορα(Μόνο ειδήσεις)",ενώ στην παραγματικότητα πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων Βορράς,Ανατολή,Δύση,Νότος στα αγγλικά (North,East,West,South)-,είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών απ'όλη την Ευρώπη,δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δυναμική τους,με τρόπο που να αναδεικνύει τόσο τις κοινές τους ρίζες όσο και την πολυμορφία της έκφρασής τους.

Εκ πρώτης όψεως τα έργα παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιογένεια παρά την ποικιλία των τεχνικών που εφαρμόστηκαν και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης από τη ζωγραφική,τη γλυπτική και τη φωτογραφία μέχρι το βίντεο,τις εγκαταστάσεις και κάθε είδους ψηφιακές τεχνικές.

Εικοσι εννέα νέοι καλλιτέχνες επιχειρούν μέσα από τα έργα τους να ενσωματώσουν το "τοπικό" μέσα σ΄έναν "παγκόσμιο" διάλογο.

Ώς τις 28 Σεπτεμβρίου 2008
Αποθήκη Β1,Λιμάνι Θεσ/κης
Δε-Πα 09.00-21.00
Σα-Κυ 10.00-22.00
Είσοδος ελεύθερη

πηγή goculture.gr

London Design Festival,2008


Είναι η έκτη κατά σειρά χρονιά που το
φεστιβάλ ντιζάιν του Λονδίνου,κλείνει ραντεβού στους απανταχού φανς του ντιζάιν.

Για φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα δημιουργικών εκδηλώσεων,ευφάνταστων εκθέσεων και εγκαταστάσεων.
Με πολλά νέα ταλέντα αλλά και ήδη καταξιωμένα ονόματα του χώρου.

Στα πλαίσια του London Design Festival περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το 100%Design(18-21/09).
http://www.100percentdesign.co.uk/


Από 13-23 Σεπτεμβρίου,2008.


Περισσότερα εδώ http://www.londondesignfestival.com/

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας

Η 11η διεθνής έκθεση αρχιτεκτονικής της Βενετίας,πραγματοποιείται φέτος με τίτλο "Out there:Architecture beyond building".

Από την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 23 Νοεμβρίου,στους εκθεσιακούς χώρους της Arsenale και των
Giardini στη Βενετία.
Καθημερινά από τις 10.00-18.00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.labiennale.org/en/architecture/exhibition/

Σχετικό άρθρο από το Greek Architects θα βρείτε εδώ.

Sunday 10 August 2008

Cesar:Ανθολογία από τον Jean Nouvel

Δέκα χρόνια από το θάνατο του Σεζάρ(1921-1998),το Παρίσι του αφιερώνει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
Τιμά τον πρωτοπόρο εικαστικό καλλιτέχνη Cesar Baldaccini,που ανανέωσε τη γλυπτική και ήρθε σε ρήξη με το εικαστικό κατεστημένο της εποχής του.
Χρησιμοποίησε ευτελή υλικά,απορρίματα,σίδερα,πλαστικό που ανακύκλωσε για να δημιουργήσει πρωτοποριακές φόρμες.
Συμπίεζε αυτοκίνητα σε κύβους,έχυνε στο δάπεδο πλαστικό και έπλαθε γιγάντιες κηλίδες σε αισθησιακές φόρμες.
Η τέχνη του ήταν συνώνυμη με πρόκληση κι ορισμένες φορές με σκάνδαλο.

Το ίδρυμα "Fondation Cartier",νέο αρχιτεκτονικό απόκτημα για το Παρίσι,φιλοξενεί έργα του μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.Την επιλογή των έργων έκανε ο διάσημος αρχιτέκτονας Jean Nouvel,κομισάριος της έκθεσης και φίλος του διάσημου γλύπτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 100 έργα του καλλιτέχνη.Χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες-καλλιτεχνικές περιόδους.
Τα "φανταστικά έντομα",τα"ανθρώπινα αποτυπώματα",τη σειρά "διάχυση-εξάπλωση"και τα "αυτοκίνητα".

Αντικομφορμιστής,τολμηρός,πρωτοπόρος..ο Σεζάρ ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.
Δεν έτυχε όμως ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους εικαστικούς της εποχής του και αυτό παρέμεινε ένα παράπονό του.
Ίσως αυτή η ατομική έκθεση να αποτελεί ένα είδος δικαίωσης..

"Cesar Baldaccini:An anthology by Jean Nouvel"
Fondation Cartier Pour L'Arte Contemporain,Παρίσι
Έως τις 26 Οκτωβρίου 2008

πηγή ελευθεροτυπία

Tunatic

To Tunatic είναι ένα δωρεάν προγραμματάκι με το οποίο μπορείτε να βρείτε το τίτλο ενός τραγουδιού που παίζει στον υπολογιστή σας και δεν γνωρίζεται τον τίτλο του. Πώς λειτουργεί;
Ουσιαστικά ηχογραφεί κάποια δευτερόλεπτα απο το τραγούδι που ακούτε και τα στέλνει σε ένα server ψάχνωντας να βρει σε ποιό τραγούδι αντιστοιχεί το δείγμα, στέλνωντας σας την απάντηση. That's all.

Μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο site: http://www.wildbits.com/tunatic/

Thursday 7 August 2008

Green Design Festival,Athens 2008


Το Green Design Festival είναι μια πρωτότυπη,υπαίθρια,δωρεάν πολιτισμική δράση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων,που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας για περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Διοργανώνεται από την Brainlab,ενα νεοσύστατο,ανεξάρτητο,μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα.Ιδρύθηκε το 2007,από επαγγελματίες αρχιτέκτονες,επιμελητές και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό τη δημιουργία πολιτισμικών δράσεων που αφορούν την κοινωνία και αναδεικνύουν την ελληνική καινοτομία στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες,την εικόνα και το design,το Green Design Festival έχει σκοπό να μετατρέψει κατα τη διάρκειά του την πόλη σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων με θέμα το πώς η ζωή στην πόλη μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 70 αρχιτέκτονες,βιομηχανικοί σχεδιαστές,γραφίστες,fashion και street artists να δουλέψουν με θέμα το περιβάλλον και με επίκεντρο τον μέσο πολίτη να δημιουργήσουν μια εμπειρία με οικολογικά μέσα και μηνύματα.

Το πρόγραμμα του Green Design Festival θα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας,πράσινης μόδας,βιομηχανικού σχεδιασμού,video και mixed media,μια πράσινη βιβλιοθήκη και μία σειρά από συναυλίες και εκπαιδευτικά δρώμενα σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό αμφιθέατρο.
Σε δίαφορα σημεία της πόλης θα φιλοξενηθούν δυο ακόμα πράσινες δράσεις: street art και διαδραστικό grafic design.
Το Green Design Festival θα παρουσιάσει επίσης τον πρώτο κάθετο κήπο της πόλης.Μια από τις πλέον δημοφιλείς τάσεις στο landscape design παγκοσμίως.

Μια πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία που ευχόμαστε να έχει ανταπόκριση και συνέχεια.

Περισσότερα εδώ http://www.greendesignfestival.gr/

Έκθεση χαρακτικών Γκόγια

Με τίτλο "Αφιέρωμα στον Φρανσίσκο Γκόγια.Ο ύπνος της λογικής γεννά τέρατα" ,η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί ως τις 20 Οκτωβρίου,μεγάλη έκθεση έργων χαρακτικής του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου,με αφορμή τα 180 χρόνια από το θάνατό του.

Το σώμα της έκθεσης αποτελούν 212 χαρακτικά έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.

Περιλαμβάνονται 4 σειρές που αντιστοιχούν σε ισάριθμες θεματικές ενότητες:"Τα καπρίτσια"(80 έργα),"τα δεινά του πολέμου"(80 έργα),"οι ταυρομαχίες"(33 έργα) και η τρέλα(18 έργα).


Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου,Αθήνα
Δε & Τε-Σα 09:00-15:00
Κυ 10:00-14:00
Τρ κλειστά


Wednesday 6 August 2008

"Athens by sound"

Έτσι ονομάζεται η ελληνική συμμετοχή στην 11η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με θέμα "Out there.Architecture beyond building".

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 2008.

Αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο το κτισμένο.
Αρχιτεκτονική συγκροτούν όλες οι ποιότητες του χώρου-υλικές και άυλες.Η ατμόσφαιρα,οι ήχοι,οι μυρωδιές,η δυνατότητα διάδρασης μεταξύ σωμάτων...,αποτελούν όλα πτυχές του χώρου που όλο και περισσότερο μελετά η επιστήμη της αρχιτεκτονικής σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το διερευνητικό πνεύμα σε σχέση με το "πέραν του χτισμένου" ("architecture beyond building"),η ελληνική συμμετοχή επέλεξε να προσεγγίσει το χώρο μέσα από μια μη υλική παράμετρο : τον ήχο.

Το περίπτερο φέρνει στην επιφάνεια τις φευγαλέες και σχεδόν απρόσιτες πλευρές του χώρου.
Διερευνά τον ήχο,τις μη οπτικές αισθήσεις,την ατμόσφαιρα,χωρικές ποιότητες πέραν του υλικού,πέραν του χτισμένου.
Προκαλεί έτσι όχι μόνο τα όρια της αρχιτεκτονικής αλλά και τα όρια του τι μπορεί να αναβιωθεί και τί όχι..

Την αρχιτεκτονική ομάδα της "Athens by sound",αποτελούν οι : Αναστασία Καρανδεινού,Χριστίνα Αχτύπη και Στυλιανός Γιαμαρέλος.

Πηγή Greek Architects

Saturday 2 August 2008

Πίνακας ή μηχανή καφέ?

Δύσκολο να το συλλάβει κανείς,αλλά πρόκειται για μηχανή καφέ!

Είναι η πρόταση που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Coffeluxury της Nespresso
για το 2008.

Συμμετείχαν φοιτητές από πολλές σχολές design της Ευρώπης,αλλά το εργο "Untitled",των Hanika Perez και Brice Genre από το πανεπιστήμιο Toulouse Le Mirail,της Γαλλίας κέρδισε αναμφισβήτητα τις εντύπωσεις.

Είναι ένα πάνελ από κεραμικό υλικό,ειδικά επεξεργασμένο,που έχει την ιδιότητα να εμφανίζει στην επιφάνεια του αφηρημένες μορφές που μεταβάλλονται συνέχεια μέχρι το νερό να αγγίξει την ιδανική θερμοκρασία.
Τραβώντας το κορδονάκι βγαίνει ο καφές.

Μια οικιακή συσκευή έργο τέχνης.

Περισσότερα εδώ http://www.nespresso.com/events/#EN/DESIGN-CONTEST/THE-WINNERS/The-winner