Saturday 8 December 2007

Nordpark Cable Railway by Zaha Hadid Architects


Zaha Hadid Architects have completed four stations on the Nordpark Cable Railway in Innsbruck, Austria.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ

1st International Mail Art Biennale in Greece

τρεις εκθέσεις mail art στην Ελλάδα
κλήσεις για τρεις εκθέσεις mail art που διοργανώνονται στην Ελλάδα 1- «Αλυσίδα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» 2- «Αργοναύτες» 3- «1η mail art Biennale στην Ελλάδα : ..για τον Όλυμπο, την Ελασσόνα, ή την Πόλη που ο καθένας έχει στην καρδιά του» -Οι έκθεσεις θα γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Κατσίγρα της Λάρισας.


σχετικό link : http://mailart-in-greece.blogspot.com/

Ο αρχιτέκτονας Τομ Μέιν

«Όταν τα κτίρια πραγματικά λειτουργούν, αλλάζεις τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει και εργάζεται. Εάν δεν αλλάζεις τη συμπεριφορά τους, τότε είσαι διακοσμητής για τούρτες». Με τέτοιους «εμπρηστικούς» αφορισμούς, διακρίνεται το πνεύμα του Μέιν που έχει ανάγει σε υψηλή επιστήμη τη σύγκρουση ανάμεσα σε συστήματα.

**Ο Τομ Μέιν, ο κορυφαίος Αμερικανός αρχιτέκτονας, που βραβεύτηκε το 2005 με την ανώτατη αρχιτεκτονική διάκριση –το Pritzker prize, μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής για το έργο του στα πλαίσια του προγράμματος Megaron Plus.

Η φωνή του έχει μια μόνιμη θαρρείς βραχνάδα. Ο γεροδεμένος και ψηλός αρχιτέκτονας, σε κοιτάει στα μάτια. Μερικές φορές με αλλόκοτη ένταση. Μιλάει γρήγορα, με πάθος, οι απαντήσεις του μακροσκελείς και μερικές φορές καταλήγουν σε ερώτηση. Περιμένει από εσένα μια αντίδραση, τη συμμετοχή σου -πράγματι έχει το ταλέντο να διεκδικεί την απερίσπαστη προσοχή σου. Αναπόσπαστο κομμάτι της εκφραστικότητας, όλη η κίνηση του σώματος του, οι γκριμάτσες, οι κινήσεις των χεριών που περιστρέφονται στον αέρα (αντιπαραθέτω τη σχεδόν βουδιστική ακινησία και το αποστασιοποιημένο ύφος της ομιλίας της Ζάχα). Βρίσκεται στο γραφείο του, έναν ψηλοτάβανο χώρο με τα χαρακτηριστικά μιας αποθήκης και ξύλινο πάτωμα. Από τα υπόλοιπα τραπέζια, το δικό του γραφείο ξεχωρίζει μόνο επειδή βρίσκεται στην άκρη του χώρου και επειδή είναι λίγο μεγαλύτερο. Ο ίδιος κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο, βρίσκεται στο κέντρο της παραγωγικής διαδικασίας: «Θεωρώ ότι περισσότερο δίνω την κατεύθυνση, τις σκέψεις παρά ότι είμαι ένας designer. Ο ρόλος μου είναι να προσδίνω συνέχεια και κατεύθυνση -να εμπνέω μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε πόσοι 35, 45 άτομα; Είναι σαν να είσαι ο Ingmar Bergman ή ο Woody Allen». Καθόλου τυχαία, η διαδικασία αυτή του σχεδιασμού –σαν μια κινηματογραφική παραγωγή- αναμεταδίδεται από τρεις κάμερες ζωντανά μέσω του web site του.


Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε σε αυτό το link

Richard Rogers in Paris

Ο Richard Rogers μιλά στο WAN με το γιο του Abe στο άνοιγμα της νέας αναδρομικής έκθεσης στο κέντρο Pompidou στο Παρίσι ...

Για να ακούσετε το συγκεκριμένο PodCast πατήστε εδώ
ή
κάντε δεξί κλικ και πατήστε "Save link as" για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

London Tate wins £50 million grant

Venue to become “best in the world”

London’s most successful contemporary gallery, the Tate Modern has won a £50 million grant from the UK government to boost the development fund of £215 currently being amassed to expand the facility.

The Tate Modern, converted from a disused power station in 2000 by Herzog De Mueron pulls over 4 million visitors per year making it London’s top attraction. The controversial Tate Modern 2, also by Herzog De Mueron will encompass the old power station’s huge oil tanks and increase the gallery space by 60%.
The grant represented a quarter of the total capital budge covering 16 of the UK’s museums and galleries.

The Tate project is scheduled for completion in 2012 to coincide with the Olympics.

σχετικό link : πατήστε εδώ